JMH-kunst

LANDSKABER OG PORTRÆTTER

Velkommen til min hjemmeside


Mange af mine malerier kan ses i Ravnsborghallen, Fitness afdelingOBS! OBS! OBS! STORT UDSALG AF MALERIER

Nedenstående 10 malerier af Køge by (nogle af ældre dato jvf. motivet) er til salg til meget billige priser.

Fra 500 kr. for de mindste til 750 kr. for de største.

Ring til mig på 20631384 hvis du er interesseret.

 

 


Mit navn er Jane Mott Henriksen

 

Jeg er englænder og kom til Danmark som 21-årige.

I mine unge dage var jeg skøjteløber i Holiday on Ice. Jeg blev gift med en dansker i showet, og derfor bor jeg i Danmark idag.

Jeg er uddannet sekretær og har blandt andet været spejderleder i Brøndby Strand i 25 år. Jeg er flyttet til Køge for 19 år siden fordi jeg blev gift med en Køgenser.

Jeg er autodidakt kunstner og har holdt af at tegne og male lige så længe som jeg kan huske. Flere af mine familiemedlemmer var/er kunstnere.  Jeg har aldrig haft nogen form for undervisning i kunst maling, men har i flere år malet landskaber og portrætter i akvarel.

For 15 år siden mistede jeg jobbet i et større firma, hvor jeg havde været ansat i 21 år, og fik derefter et deltidsjob som pædagogmedhjælper i en SFO i Køge. Derved fik jeg mulighed for at dyrke min hobby mere intens, og opfylde mit ønske om at male større billeder i akryl. Med akrylmaling kan man male meget større billeder end man kan med akvarel, og dermed kommer flere detaljer.

I 2014 blev jeg folkepensionist.

Mine malerier (portrætter såvel som landskaber) er altid meget detaljeret, jo flere detaljer jeg kan få øje på, desto bedre.

I 2015 blev jeg medlem af Skovbo Kunstforenings Croquis gruppe som møder i de kolde vintermåneder for at dyrke deres interesse for tegning af nøgenmodeller. Skovbo Kunstforening holder en Croquis Festival i Borup Kulturhus hvert år. Dermed er croquistegning blevet en stor del af min kunst interesse, og flere mennesker har sniget sig ind i mine malerier (se fanen "tegninger").

Jeg tager helst mine egne fotos af de emner jeg maler (med undtagelse af portrætter og bestilte malerier).

Jeg holder også meget af at male portrætter, gerne af ældre personer, men jeg har også lavet portrætter af børn og babyer til f.eks. fødselsdage og barnedåb. Jeg maler også gerne portrætter af dyr, både store og små.